Elwira Jastrzębska

Head of PR and Marketing Department

W pandemii liczy się kompleksowość i zrozumienie celów klienta

Jakie priorytety w obsłudze klientów stawiamy przed sobą w pandemii? Na jakich wartościach budujemy siłę naszej kancelarii? Jak rozwijamy nasze usługi? - O tym w wywiadzie dla dziennika Rzeczpospolita mówią partnerzy zarządzajacy RK Legal - Michał Rączkowski i Michał Kwieciński.

Czy kontroler Inspekcji Sanitarnej może udawać klienta?

Pandemia koronawirusa spowodowała, że organy kontroli zyskały nowe uprawnienia wobec handlu. Policja i Inspekcja Sanitarna sprawdzają, czy sklepy przestrzegają obostrzeń takich jak limit klientów przebywających w sklepach, noszenie maseczek, przestrzeganie godzin dla seniorów, dostępność płynów do dezynfekcji rąk itp. Jak dowiadujemy się z rynku, drogerie są szczególnie chętnie poddawane kontroli, ponieważ są cały czas czynne, również w mających przestoje galeriach handlowych.

Faktoring jako narzędzie zarządzania wierzytelnościami

Zapraszamy do zapoznania się z komentarzem przygotowanym przez r.pr Izabela Długołęcka - Górczyńska, partnera w naszej kancelarii dot. faktoringu w zarządzaniu wierzytelnościami.