Elwira Jastrzębska

Head of PR and Marketing Department

RK Legal stawia na prosty język!

Kancelaria RK Legal, która wspiera przedsiębiorców m.in. w zarządzaniu wierzytelnościami, okres pandemii postanowiła wykorzystać na wdrożenie nowego sposobu komunikacji z klientem. Firma postawiła na nowy, oparty na prostym języku, sposób komunikacji z osobami mającymi do spłacenia należność wobec  klientów kancelarii. Zwieńczeniem projektu Polityka Prostego Języka jest uruchomiony właśnie nowy portal – www.mojasplata.pl.

W pandemii liczy się kompleksowość i zrozumienie celów klienta

Jakie priorytety w obsłudze klientów stawiamy przed sobą w pandemii? Na jakich wartościach budujemy siłę naszej kancelarii? Jak rozwijamy nasze usługi? - O tym w wywiadzie dla dziennika Rzeczpospolita mówią partnerzy zarządzajacy RK Legal - Michał Rączkowski i Michał Kwieciński.

Czy kontroler Inspekcji Sanitarnej może udawać klienta?

Pandemia koronawirusa spowodowała, że organy kontroli zyskały nowe uprawnienia wobec handlu. Policja i Inspekcja Sanitarna sprawdzają, czy sklepy przestrzegają obostrzeń takich jak limit klientów przebywających w sklepach, noszenie maseczek, przestrzeganie godzin dla seniorów, dostępność płynów do dezynfekcji rąk itp. Jak dowiadujemy się z rynku, drogerie są szczególnie chętnie poddawane kontroli, ponieważ są cały czas czynne, również w mających przestoje galeriach handlowych.